למרות שכל מי שמתחתן עושה זאת במטרה לחיות ביחד לעד, בפועל זה לא תמיד כך. בפועלים זוגות רבים בישראל בוחרים להתגרש מסיבות שונות. השאלה היא מה עושים אם אחד מהצדדים לא רוצה להתגרש? האם קיים גט רק כאשר צד אחד מעוניין? רגע לפני שליחת זימון לגט כך תעשו זאת נכון לפי הדגשים והפרטים במאמר שלפניכם.
רגע לפני שמתחילים - איך מתגרשים בישראל?
במדינת ישראל, כל זוג יהודי שנישא ברבות או בנישואים אזרחיים יכולים להתגרש בהסכמת שני הצדדים. עם זאת, כבר היו לא מעט מקרים שבהם אחד מהצדדים פשוט לא היה מעוניין בכך. מה עושים במצב כזה? והאם קיים גט רק כאשר צד אחד מעוניין? התשובה היא בפירוש כן. רגע לפני שליחת זימון לגט תצטרכולהגיש תביעת גירושין אל בית הדין הרבני. עם זאת, חשוב להבין שכמדברים על גירושין ברבנות אותם דורש רק צד אחד, יש משמעות לעילה. כלומר, הצד שרוצה להתגרש יצטרך להסביר ברבנות מדוע זו הבקשה שלו.
גט רק כאשר צד אחד מעוניין – איזה עילות קיימות?
במקרה של גירושין ברבנות חשוב להכיר את העילות המוכרות. כלומר, זה לא שאם אחד מהצדדים רוצה להתגרש ככה סתם, בית הדין יגבה אותו. בפועל, כשמדברים על גט רק כאשר צד אחד מעוניין העילות המקובלות מחולקות לשתיים:
עילות אובייקטיביות לגט
כמו למשל: מומים בריאותיים נפשיים או פיזיים. מצבים של אימפוטנציה, עקרות וכדומה.
עילות סובייקטיביות לגט
כמו למשל: סירוב לקיום יחסי מין, בגידה. מצבים של התמכרויות לסמים או אלכוהול יכולים גם הם להוות עילה לדרישת גט ועוד.
אומנם זה נכון שמדובר על הליך לא פשוט, אך הוא בהחלט אפשרי. כל עוד הצד שרוצה להתגרש יוכל להסביר ולהוכיח את בקשתו, יש לו סיכוי טוב לכך. בית הדין הרבני יכול להטיל סנקציות רבות על הצד הסרבן במטרה שיסכים לתת גט לצד השני.
שליחת זימון לגט בעזרת עורך דין גירושין מקצועי
אם גם אתם נמצאים היום במצב של גט רק כאשר צד אחד מעוניין, טבעי שתרצו לדעת מה עושים. האם יש דרך להגדיל את הסיכוי לקבל גט? והאם ניתן גם לקצר את התהליך בצורה משמעותית? אחרי הכול, אתם הרי רוצים גט ואתם רוצים להתחיל פרק חדש בחיים. לכן חשוב מאוד להיעזר באנשי המקצוע הנכונים. לא חסרים היום עורכי דין שמתעסקים בתחום הגירושין, ואליהם כדאי לכם לפנות.
כיצד לבחור עו"ד גירושין מקצועי שיוכל לעזור לכם
המקרה של גט רק כאשר צד אחד מעוניין הוא מקרה ספציפי ומיוחד. לכן חשוב לבדוק באיזה עו"ד מקצועי אתם עומדים לבחור לייצוג משפטי ועזרה בתהליך כזה. חשוב מאוד לברר מה הניסיון של עוה"ד והאם הוא מוכר בתחומו. רצוי לבחור עו"ד כמה שיותר מומלץ. בסופו של דבר, הניסיון וההמלצות יגדילו את הסיכוי שעוה"ד באמת יעזור לכם.